perjantai 4. heinäkuuta 2014

John Isaacs

Jo edellisessä blogikirjoituksessani kerroin veistostaiteen olevan sydäntäni lähellä. John Isaacsin teokset kuitenkin menevät vieläkin pidemmälle ja suorastaan uppoavat syvälle sydämeeni jättäen minut vapisemaaan kunnioituksesta ja epäuskoisesta kauhusta.

Further uses of the dead to the living (meat)
Everyone's Talking About Jesus
I Can't Help the Way I Feel
Isaacsin tyyli on muuttunut jonkin verran vuosien saatossa. 1900-luvun lopun ja 2000-luvun alkuvuosien teoksissa on käytetty useammin selkeää ihmishahmoa ja hyödynnetty ihmisestä itsestään lähteviä muotoja ja ihmislihan värejä. Samoja aiheita on myöhemmissäkin teoksissa nähtävissä, mutta hienovaraisemmiksi muunnettuina.  Isaacsille läheisiä toistuvia teemoja ovat myös symbolismi ja ajankohtaiset aiheet.

In Advance of the Institution
Isaacsin teoksista itseeni uppoavat erityisesti 2000-luvun alkuvuosien teoksista ne, joissa esiintyy kokonainen ihmishahmo. Ihmishahmot ylipäätään pistävät taiteilijan teoksista itselläni eniten silmään. On suorastaan pelottavaa nähdä niin realistisesti kuvattu hahmo, joka kuitenkin vaikuttaa jonkin sairauden tai mutaation runtelemalta. Voin vain kuvitella miten vaikuttavia teokset olisivat luonnossa.

  
The Matrix of Amnesia -katuinstallaatio
A Necessary Change of Heart

John Isaacsin nettisivut
kuvalähteet: Aeroplastics

I do not own any rights to these pictures! All rights belong to the artist and the photographers.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti