keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Veistoksellinen mielen luomus

Kävin tuossa pari viikkoa sitten kirppiksellä sillä mielellä että hankkisin sieltä jotakin taiteellisesti inspiroivaa. Olin jo jonkin aikaa miettinyt jonkunlaisen veistoksen tai patsaan väsäilemistä ja darwi-massa on ollut monesti käytössä aikaisemminkin. Kipot ynnä vaasit on kokeiltu ja vähän "nähty" jo, joten halusin löytää vähän jonkun erilaisen alustan muovailtavaksi.

Matkaan lähtikin pienen jahkailun jälkeen vanha vihreä lankapuhelin. Muistan, että joskus kuulin vanhan työharjoittelupaikkani ohjaajan sanoneen, että hän oli onnistunut kultaamaan lyöntimetalilla lankapuhelimen, joka oli herättänyt paljon kiinnostusta ja ihastustakin. Päätin tehdä aiheesta oman versioni, vähän goremman ja omituisemman.

Puhelin ennen käsittelyä
Puhelimen muovinen pinta osoittautui hivenen hankalaksi alustaksi ja olisi näin jälkikäteen ajateltuna varmasti ollut järkevää hioa pintaa rosoisemmaksi ennen massan levittämistä. Lopputuloksen kanssa pitää olla siis vähän varovainen, ettei vahingossa tule lohkaisseeksi lihanpalasta irti muovista.

Puhelin lihaistamisen jälkeen
Oli tosi kivaa päästä pitkästä aikaa maalailemaan oikeen pikkutarkasti ja miettimään etukäteen, mitä mihinkin laittaa. Olen erityisen tyytyväinen "suolien" pintaan ja kiiltoon, jonka sain aikaan unica superin venelakalla. "Iho" oli hankalampi maalattava, sillä en toisaalta halunnut ihan tylsää, tavallista nahkaa vaan vähän jotakin alienmaista ekstraa. Päätin maalata pohjaväriksi tumman sinivihreää, jonka päälle levitin varovasti hieman pinkinsävyistä vaaleaa väriä. Akryylit toimi tässä mielestäni tosi hyvin, koska valmis pinta on aavistuksen nahkean tuntuinen käteen ja kiiltää ihan pikkuisen. Muistuttaa siis jopa oikeaa nahkaa jossain määrin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti