tiistai 2. elokuuta 2011

M. Hussar




David 2001 ja David 2001
Esittelyssä tällä kertaa itselleni aivan itsestäänselvä taiteilija, Michael Hussar. Tämä Kaliforniasta lähtöisin oleva ihmemies on toiminut muotokuvamaalausopettajana ja vetää nykyisin maalaustyöpajaa sekä USA:ssa että ympäri Eurooppaa.

Widow 2003



Työnjäljeltään hänen teoksensa ovat äärimmäisen viimeisteltyjä ja pelottavan realistisia. Kuten "vanhat mestarit", Michael käyttää tekniikkana öljyvärejä ja luo ohuiden, läpikuultavien kerrosten kautta upeita väri- ja valoalueita.
Oli tekniikka miten huippuunsa hiottua hyvänsä, itseäni kiehtoo eniten teosten kauneus, joka kumpuaa niiden esteettisyydestä ja ajatusmaailmasta. Sanotaanko vaikka niin, että teokset ovat surrealismin ja symbolismin ytimessä, vaikka esittävyydeltään niin realistisia ovatkin.

Lamb of God (yksityiskohta) 2002
"A voyeuristic snapshot of perceived humanity, complete with freaks and fakery; a gothic wonderland illuminating the gray area between truths and lies." - Näin kommentoi taiteilija itse teostensa lähtökohtia. Jokainen teos on osa hänen henkilökohtaista päiväkirjaansa, mikä auttaa häntä kohtaamaan omat demoninsa.
Näistä lähtökohdista voikin kukin miettiä, minkälaisia demoneita Hussar mieleensä onkaan kätkenyt.
Gummer (yksityiskohta) 2002
Jotenkin tuo teosten värienkäyttö on itselleni mieleen. Lihan värit, kuten punainen ja ihon herkkä vaalea beige, yhdistettynä rajuihin tummiin väripintoihin... aijai <3
I give the artist full credit for the images. I don't have any commercial use for them, simply being a fan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti